Zvolenské divadlo uvedie premiéru o príbehu fotografa Deža Hoffmanna

05.04.2024 Bratislava

Zvolen 5. apríla (TASR) - Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) vo Zvolene uvedie premiéru o životnom príbehu fotografa Deža Hoffmanna. Tvoriť ho budú hudba, piesne, choreografie epických výjavov a odkazov na legendárne udalosti. TASR o tom informovala dramaturgička inscenácie a zároveň DJGT Uršuľa Turčanová.

Dodala, že postavu spoznajú diváci v troch životných obdobiach. Herec Štefan Šafárik sa predstaví ako Dežo Hoffmann, ktorý rekapituluje svoj život. V spomienkach na mladosť ho stvárňuje Ondrej Ferko a v spomienkach na stredný vek herec Ondřej Daniš. "Pútavé výtvarné riešenie reflektuje aj na aspekty fotografie a farebnosťou odlišuje súčasnosť od spomienok. Autorom scény je Michal Lošonský," spomenula s tým, že premiéra bude v sobotu 6. apríla.

Dežo Hoffmann sa narodil v roku 1912 a jeho životná púť sa skončila v roku 1986 v Londýne. Preslávil sa ako fotograf skupiny Beatles, ktorý vystihol ich elán a charizmu. Keď im spravil legendárnu fotku, stal sa tento štýl autentického fotografovania hviezd mimoriadne žiadaným. Inscenácia je štvrtou premiérou jubilejnej 75. divadelnej sezóny DJGT s mottom Legendy.
 

Vyberte región